lake-of-thoughts2

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Λιμνη των σκεψεων 2

Αγώνας δρόμου γλώσσας και μυαλού από τον Πανο Χ’αγγελίδη.

Εσύ ξέρεις πόσα χιλιόμετρα απέχει η γη από τον ήλιο?

Εγώ δεν ξέρω την δεδομένη χρονική στιγμή. Πατάω μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και Μπουμ ( 149.600.000 χλμ). Τώρα ξέρω.

Είναι αστείο αν σκεφτεί κανείς πόσο εύκολη έχει γίνει η πρόσβαση στα μονοπάτια της γνώσης για τον καθένα. Αυτήν την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές θα μπορούσα να σας αποδείξω αμέσως πόσο πολυμαθής είμαι εύκολα και ξεκούραστα. Η πρωτεύουσα της Ινδίας είναι το Νέο Δελχί. Η πρώτη φωτογραφία υπολογίζεται ότι τραβήχτηκε το 1826-27. Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου (μουντιάλ) που διοργανώθηκε το 1970 στο Μεξικό, κέρδισε η Βραζιλία επικρατώντας την Ιταλία στον τελικο με σκορ 4-1.

Λίγα λεπτά στο (άθλημα) του googling και ήδη έχω εθιστεί στην γνώση. Νιώθω υπέροχα γνωρίζοντας τις παραπάνω πληροφορίες που ανέφερα. Είναι γνωστό, αφού το λένε όλοι, πως η γνώση είναι δύναμη και εγώ το βλέπω σε μένα.ήδη είμαι έτοιμος να βγω έξω από το σπίτι μου και να μοιραστώ με όποιον συναντήσω πρώτο την σοφία μου, να ανοίξω συζήτηση μαζί του και φυσικά να εκφέρω άποψη. Ή μήπως όχι?

Δεν θα σταθώ περισσότερο στον πρόλογο. Δεν θέλω να σας κουράσω. Στόχος μου είναι να κολυμπήσουμε μαζί στην λίμνη των σκέψεων για λίγο.

Πρώτα όμως να συστηθώ. Είμαι ο Πάνος δεν ξέρω καλή ορθογραφία, ούτε από σωστό συντακτικό, δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό και μεταξύ μας? δεν θα μου πήγαινε κιόλας. Μου αρέσει να οδηγάω μόνος μου την νύχτα, είμαι εθισμένος στο εσπρέσσο και μου κάνει συχνά εντύπωση, πόσοι φωστίρες κυκλοφορούν αναμεσά μας.**

 

Όσο περισσότερη η γνώση, τόσο μικρότερο το εγώ. Όσο μικρότερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ – Albert Einstain

Κάποτε ένας μου είχε πει..Περπατάς πολύ? Κάπου θα σκοντάψεις. Είναι σοφότερο πολλές φορές να ακούς (πολύ), παρά να μιλάς (πολύ).

Απευθύνομαι στην νέα γενιά. Σε αυτήν που μεγάλωσε με το ίντερνετ. Σε αυτήν την γενιά που παίζει στα δάχτυλα τα καλώδια δικτύου και που μεγάλωσε με τις λέξεις wifi, lan και usb.

Το διαδύκτιο είναι ένας χαοτικός παράδεισος. Εκεί μέσα βρίσκεις όλων των ειδών τους καρπούς.Ότι ψάχνεις. Ότι σε προβληματίζει. Μπορεί να γίνει ο φίλος σου, ο γιατρός σου, ο ψυχολόγος σου.

Μείνε κλεισμένος σε ένα σπίτι για πέντε μέρες και μην κάνεις τίποτα. Δες μία σειρά με μαραθώνιο επισοδείων. Κλείσε και τα πατζούρια αν θέλεις για ατμόσφαιρα. Θες να τρέφεσαι με ορό για χάρη του πειράματος? Δεν έχω πρόβλημα. Μόνο να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη στο τελευταίο επισόδειο και αν σε αναγνωρίσεις θα αλλάξω χαρακτήρα, χώρα και φύλο. Το πρόβλημα ξεκινάει από βαθιά μέσα μας. Καθημερινά μπαίνουμε σε συζητήσεις με άλλους ανθρώπους αναλύοντας μεγάλες ιδέες και στατιστικά ερευνών πάνω στο ανθρώποινο είδος. Μπορεί μέχρι μία μέρα πριν να μην είχαμε ιδέα για το πράγμα για το οποίο μιλάμε, αλλά με έναν μαγικό τρόπο γινόμαστε ειδήμων και έχουμε άποψη για όλα με αποτέλεσμα να γελάει ο Κόσμος. Αν πραγματικά μέρος της ρουτίνας σου είναι συζητήσεις πέρι μέγαλων ιδεών και στατιστικών πάνω στο ανθρώποινο είδος, θα ήθελα πολύ να κάνουμε παρέα, αν όχι να συγκατοικήσουμε. Εγώ προσωπικά αναλώνομαι καθημερινά σε ανούσιους μονολόγους με τρίτους, όπου ο πονοκέφαλος μοιάζει με καταφύγιο μέσα στην όλη την φασαρία.** Το μυστικό κρύβεται πίσω από τα αυτιά μας.

Στόχος μου δεν είναι να εντοπίσω κάποιο κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα και να το επιλύσω, όπως πολύ πετυχημένα θα μπορούσα να κάνω, με αριθμημένες λύσεις του προβλήματος.. Δεν είναι αυτό το εμπορικό άρθρο που έψαχνες και δεν απευθύνομαι όπως θα κατάλαβες στο ευρύ κοινό. Σκοπός μου είναι να σε κάνω να προβληματιστείς για λίγο και να σου δώσω θέμα προς συζήτηση με την παρέα σου. Αυτός που κουράζεται και δεν τα πάει καλά με τις σκέψεις, δεν έχει φτάσει σε αυτές τις γραμμές. ίσως όμως είναι τυχερός/ή – μέλος της παρέας σου και ανοίξει το οπτικό του/της πεδίο πέρα από την αγαπημένη του/της ομάδα και την/τον γκόμενο/α που γουσταρει.

ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥ…..ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ..ΗΔΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ 

Christopher Brown

"Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus vitae”

Email: blucatsgr@gmail.com

Permanent Exhibitions

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

David Carson

Sopia Schwimmer

Damian Barkley