Η ομάδα των BLUCATS δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει ανήσυχα πνεύματα και ενδιαφέροντες ανθρώπους, έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη της τέχνης,την ψυχαγωγία,την δημιουργικότητα και την καινοτομία. Στον χώρο τον εικαστικών τα χρώματα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας.

Πήραμε λοιπόν την απόφαση να τα εξερευνήσουμε σε βάθος, μέσα από διαδραστικές εκθέσεις που η καθεμία θα αφορά ένα συγκεκριμένο χρώμα. Τα χρώματα γίνονται αντιληπτά μέσω φωτοευαίσθητων υποδοχέων του ματιού και αυτό είναι το ίδιο για όλους. Αυτό που διαφέρει είναι η αντίληψη του καθενός μας για το τι συναίσθημα εμπεριέχει η όψη του κάθε χρώματος.

Είναι το χρώμα της φωτιάς και του αίματος. Ταυτίζεται με το πάθος, την ένταση, την δύναμη και την αγάπη. Σαν χρώμα κρύβει δράση και ενέργεια. Ενώ για άλλους συμβολίζει την απαγόρευση και τον κίνδυνο. Συχνά συνδέεται και με την σεξουαλικότητα. Στο Red Project θα γνωρίσεις το κόκκινο από την οπτική γωνία των εικαστικών των Blucats και θα κλιθείς να δώσεις την δική σου ερμηνεία.

Η έκθεση αποτελείται από τα έργα και την οπτική των παρακάτω καλλιτεχνών :

ZagorOne, Thursday May, Zoi Tzimitra, Marios Karydas, Vasilis Gerkou, Chris Sidiropoulos, Nefeli Kyriakou, Fenok, Peris Stylematters, Efi Daniil, Efi Theodoropoulou, Natasa Paitaridou, M.Sketches & Antonis Rapanis

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Close Menu